Ponta se joacă cu duba

PARE CĂ-I BUN DE DUBĂ, vorbărețul Ponta, care, mai nou, dezvăluie totul ”din culisele puterii”, dar cu mare grijă ca să nu se afle nimica. (Am semnalat și aici: http://stirionline.tv/ponta-tace-gura-mare-sa-dezvaluim-to…/)
De exemplu, simpaticul minigolfer floridian spune la Hotnews că SRI și DNA știau de mult despre ce învârte Dragnea (știam și noi, fiindcă ăia au dat și comunicat oficial) sau, în cuvintele lui Ponta ”știau unde a fost protectia sau poate nu-i nimic ilegal, habar nu am”. Aici îmi permit să observ că, spre binele său, ar fi bine chiar să n-aibă habar, fiindcă dacă îl ia careva la bani mărunți și află că știa exact de mânăriile lui Dragnea cu Tel Drum și nu a sesizat de îndată autoritățile, Ponta intră la Art. 263 din Codul Penal, din capitolul II, care se referă la ”INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIŢIEI”, mai exact la ”Omisiunea sesizării organelor judiciare”, articol pe care îl redau aici: ”Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărire penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani. Dacă fapta este săvârşită de către un funcţionar public cu atribuţii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani.”
Sau, ca să fiu mai explicit. Dacă Ponta știa de mânării și nu le-a dat în vileag în timp ce se afla într-o funcție publică (și după 1 februarie 2014, când a intrat în vigoare Noul Cod Penal), atunci Ponta, teoretic, poate să-nceapă să-și facă un mic bagaj de mână, pentru o excursie de la 6 luni la 7 ani într-o peșteră din Rahova. Pe de altă parte, dacă nu știa nimica, sau cum zice el ”habar n-am”, atunci, e clar că n-are ce să dezvăluie, și doar mai apare așa, pe la Hotnews, pe ici-pe-colo, pentru amuzamentul populației, cu niște cică-dezvăluri știute de toată lumea, chitite anume ca să nu-i moară notorietatea lent, într-un șanț, la o margine de drum, ca săracu’ cuțu-șchiop izbit de autobuzul istoriei pe când vroia să treacă strada de la ”nimeni cu acte” spre ”cineva cât de cât”. Eu scriu chestiile astea puțin împotriva instinctului care îmi urlă în urechi să nu intervin în marșul Victor-ios al lui Ponta către poziția de minor, marginal și nefrecventabil, dar rațiunea e mai puternică. Când vezi că duba se îndreaptă direct spre om, ce poți face? Strigi ”păzea”, că altfel e omisiunea sesizării. Cre’ că.

Scânteietorul

Dacă nu ți-a plăcut cartea n-o să-ți placă nici aceste articole